Business Software Solutions

Afacerea ta pe web, desktop si mobil!

Silverlight 5.0

       Silverlight este un instrument puternic de dezvoltare pentru crearea unor experiente captivante, interactive de utilizare pentru web si aplicatii mobile. Silverlight este un plug-in gratuit, propulsat de. NET si este compatibil cu mai multe browsere, dispozitive si sisteme de operare, aducand un nou nivel de interactivitate oriunde web-ul  functioneaza.
       Microsoft Silverlight este, de asemenea,  un cadru de aplicatie pentru scrierea si rularea unor aplicatii bogate pe internet , cu caracteristici si scopuri similare cu cele din Flash Adobe.In timp ce primele versiuni ale Silverlight s-au concentrat asupra mass-mediei, versiunile curente suporta multimedia, grafica si animatie, ofera dezvoltatorilor sprijin pentru limbajul CLI si instrumente de dezvoltare. Silverlight este, de asemenea, una dintre cele doua platforme de dezvoltare de aplicatii pentru Windows Phone.
      Este un framework pentru furnizarea de aplicatii bogate in browser-ul de Internet. Dar, desi Silverlight si Flash Adobe sunt tehnologii concurente, oferta Microsoft este diferita de a lui Adobe, in moduri cheie.

    Mai mult decat o platforma

     Silverlight este impins side-by-side cu serviciile Microsoft Live pentru dezvoltatori. Microsoft este deschiderea API-urilor  (interfetele programelor de aplicare) pentru motorul sau de cautare, pentru Virtual Earth, pentru serviciile de mesagerie instant, precum si pentru alte servicii, in conformitate cu generozitatea, dar nu nelimitatea, termenilor de licentiere. Aceste servicii vor permite crearea de aplicatii interesante online, care profita de avantajul retelelor si a resurselor deja existente Microsoft.  
     Silverlight suporta afisarea fisierelor video de inalta definitie, si mai important, Microsoft va face munca grea de a le trimite pe Net. Fluxul fisierelor mari de mass-media este scump, dar Microsoft (optional) va gazdui fisierele media si aplicatiile Silverlight. Acest lucru va permite dezvoltatorilor mai mici sa livreze fisiere de mari dimensiuni si de inalta definitie rapid si fiabil, fara plata taxelor de distributie din reteaua de continut.
     Silverlight este o combinatie de tehnologii diferite intr-o platforma de dezvoltare unica, care va permite sa selectati instrumentele si limbajul de programare pe care doriti sa le utilizati. Silverlight se integreaz─â perfect cu Javascript-ul existent si ASP.NET AJAX code pentru a completa functionalitatea pe care deja ati creat-o.
     Pe parcursul a aproximativ cinci ani, Microsoft a lansat cinci versiuni: prima versiune a fost lansata in 2007, cea mai recenta versiune a fost lansata pe 9 decembrie 2011. Este compatibila cu mai multe browsere web utilizate pe Microsoft Windows si sistemele de operare Mac OS X, precum si cu dispozitive mobile folosind platformele Windows Phone si Symbian (Series 60).
     Silverlight suporta H.264 video, Advanced Audio Coding, Windows Media Video (WMV), Windows Media Audio (WMA) si MPEG Layer III (MP3), continut  mass-media, in toate browserele acceptate, fara a necesita Windows Media Player,Windows Media Player control ActiveX sau plug-in-uri in browser Windows Media.
     Va rugam, sa vizualizati aplicatii dezvoltate folosind platforma Microsoft Silverlight 5.0, in cadrul paginii Produse: -> aplicatia Lucky Draws
                                                                                                                                                                                                                                  -> aplicatia Qurier Manager 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>