Business Software Solutions

Afacerea ta pe web, desktop si mobil!

Iphone

     IPhone , este o linie de smartphone-uri proiectate si comercializate de Apple Inc. Primul iPhone a fost prezentat de Steve Jobs, CEO Apple, apoi, pe 9 ianuarie 2007, si a lansat pe 29 iunie 2007.Generatia iPhone 5, iPhone 4S, au fost anuntate pe 4 octombrie 2011, si lansate 10 zile mai tarziu.

     Un iPhone poate functiona ca o camera video (inregistrarea video nu a fost o caracteristica standard, pana cand iPhone 3GS a fost lansat), un telefon cu camera, un media player portabil, si un bun client internet cu capabilitati de navigare pe web si e-mail, pot trimite mesaje si pot primi  mesagerie vocala vizuala, are atat Wi-Fi cat si conectivitate 3G. InterfaĆŁa cu utilizatorul este construita in jurul dispozitivului cu ecran multi-touch, inclusiv o tastatura virtuala, mai degraba decat una fizica.

      Toata lumea stie despre "Touch Technology" a dispozitivului, mai ales multi-touch, care are grija ca doua degete sa atinga ecranul in acelasi timp in locuri diferite, dar Iphone inseamna mai mult decat aceasta functiune de atingere. Alte caracteristici importante sunt..:
Gasirea locatiei: cu ajutorul GPS-ului poate arata locatia in momentul respectiv in lume.
Accelerometru si Orientare: care da capacitatea de a detecta miscare in trei dimensiuni.

      Aceste caracteristici face ca Iphone sa fie mai mult decat un simplu telefon. Din punct de vedere tehnic, iPhone-ul exista in doua  versiuni  in mare masura similare: editia din 2007 cea initiala si editia din 2008, 3G. Fiecare dispozitiv contine un procesor ARM 620 MHz, care a fost cronometrat pentru a imbunatati performanta bateriei si a reduce caldura. Ambele dispozitive includ 128 MB de RAM dinamice (DRAM), intre 4 si 16 GB de memorie flash. Diferenta principala dintre cele doua dispozitive este sistemul de pozitionare globala (GPS) si reteaua.
     Cateva specificatii tehnice:

·         iPhone este construit pe Apple OS X, care in sine este construit pe Unix.

·         iPhone are 480 x 320 ecran tactil.

·         Suporta o versiune mobila a browser-ului Safari.

·         Suporta retelele LAN si WAN folosind Wi-Fi.

·         Utilizeaza GPS prin Wi-Fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>