Business Software Solutions

Afacerea ta pe web, desktop si mobil!

GPS Application

GPSON – Monitorizare GPS

              Aplicatia este dezvoltata folosind ASP.Net – Framework 4.0 si C#. Este o aplicatie dedicata monitorizarii prin GPS atat pentru scopuri de tracking cat si pentru localizare. Este un tool conceput atat pentru monitorizare flote cat si pentru localizare persoane. Compania noastra este distribuitor produse Teltonika si odata cu acestea ofera si serviciul de monitorizare prin interfata web disponibila clientilor nostri 24/24 si 7/7.
             Aplicatia este foarta flexibila, structurata in meniuri similare cu meniul Office 2007 atat de bine cunoscut utilizatorilor de pretutindeni, bine evidentiata in pagini si usor de utilizat chiar si pentru utilizatorul care intra in contact cu ea pentru prima data.
             Aplicatia se poate accesa printr-o pagina de login in care utilizatorul trebuie sa completeze numele de utilizator si parola. Pentru mai multa siguranta un CAPTCHA este adaugat pe pagina.
             Aplicatia contine un meniu de Device Management in care se poate defini flexibil pentru fiecare dispozitiv monitorizat urmatoarele:

       ·         Numele utilizatorului
       ·         Tipul dispozitivului
       ·         Iconul care va aparea pe harta
       ·         Culoare prin care se evidentiaza traseul
       ·         Numarul dispozitivului GPS (pentru management prin SMS)
       ·         Etc

Pentru dispozitivele de uz personal, asa numitele handheld GPS , nivelul de incarcare al bateriei este vital pentru a cunoaste cat timp dispozitivul va putea transmite informatii prin GPRS. Aceasta se poate vedea foarte usor prin pagina de Battery Status care ne arata deasemena daca dispozitivul este pus la incarcare sau nu.
Pagina de Tracking GPS este principala pagina accesata de orice utilizator. Ne ofera diverse modalitati de vizualizare a traseului configurandu-ne singuri parametrii de care avem nevoie pentru a vizualiza informatiile necesare. Astfel putem selecta lista de dispozitive monitorizate pe urmatoarele criterii:

·        
De la o perioada din timp (data , ore , minute)
·         Pana la o perioada in timp (data, ore, minute)
·         Show All – Arata tot traseul sau doar ultima pozitie inregistrata de serverul GPS
·         Center Last User – se pozitioneaza pe ultimul dispozitiv
·         Save Zoom Level – ne permite sa setam nivelull de Zoom si sa-l pastram asa la urmatoarele reincarcari ale paginii
·         Show stationary momments – va arata in special pentru dispozitive de tip fleet management , momentele de stationare in functie de pornirea motorului si oprirea acestuia.
·         Enable Timer – este o functionalitate de refresh automat pentru utilizatorii care doresc ca pagina sa se reincarce automat la un anumit interval de timp cu noile coordonate GPS updatate. Este o functionalitate extrem de utila acolo unde se utilizeaza monitorizoare mari in timp reale disponibile pentru mai multe persoane.
·         Full Screen Mode – este o optiune care se poate accesa apasand butonul patrat din dreapta sus a ecranului si determina afisarea intregii harti pe tot excranul. Aceasta optiune este utila pentru a vedea cat mai multe dispozitive GPS in acelasi timp.
Pagina de monitorizare foloseste doua tipuri de harti, cele mai utilizate , Google si Bing. Ambele au disponibile vizualizari de tip Aerial View sau Bird Eye.

 
               Geofence - este o pagina dedicata creari prin intermdiul hartii virtuale a asa numitor regiuni virtuale cum scopuri de a identifica momente in timp prin care un anumit tip de dispozitiv trece in afara acestuia sau intra in interiorul acestuia. Ganditi-va ca un perimetru pe care il creati pentru aria de acoperire a agentului dvs. de vanzari sau zona scolii pe care o frecventeaza copilul dvs. Veti dori sa fiti alertat atunci cand un eveniment IN (in interior) sau OUT (in afara) perimetrului declarat de dvs. se intampla.

  Locations – este o functionalitate utila atunci cand vrem sa fim notificati daca unul din dispozitivele monitorizate ajunge in preajma unui anumit punct de interes de pe harta. Spre exemplu vrem sa stim daca a ajuns la km 0 al capitalei in fata teatrului national.
  Alarm (Alerte) – este folosita in special pentru a declara evenimente de interes al celui care monitorizeaza in ceea ce priveste coordonatele trimise de dispozitivele monitorizate si anume daca au aparut evenimente de tip IN sau OUT pentru geofences sau de tip MET pentru locatii de interes.
  Alarm monitoring – este o pagina in care se afiseaza in timp real timpi in care s-a petrecut anumite evenimente declarate in alarme.
  Track – este o utilitate folosita pentru a masura o distanta pe un traseu desenat utilizand mouse-ul . Ne va spune distanta totala parcursa.
  Stationary Report – este un raport in care se vo afisa momentele de stationare pe un anumit interval de timp. Se poate exporta in excel unde se pot face analize statistice despre traseul fiecarui agent, hostess, curier, etc.
 General Report – este un raport din care sa reiasa numarul de kilometrii parcursi pe o anumita perioada de timp. Este un tool folosit pentru decontari, controale si verificari ale traseului dispozitivelor monitorizate.
 

             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>