Business Software Solutions

Afacerea ta pe web, desktop si mobil!

Android

       Android-ul detine puterea asupra competentelor a  milioanede telefoane, tablete, precum si alte dispozitive si aduce puterea Google-ului si web-ului in mainile tale.
       Cu un browser uimitor de rapid, sincronizare, multi-tasking, conectare usoara & share, cele mai recente aplicatii Google (si mii de alte aplicatii disponibile pe Google Play) dispozitivul tau Android este dincolo de a fi cel mai inteligent.

Rapid si navigare usoara

       Browser-ul Android pune pe web-ul la varful degetelor tale. Vezi mai multe pagini deschise simultan, utilizati modul incognito pentru a cauta privat si sa sincronizati in Favorite Google Chrome toate site-urile dvs. pentru a fi accesibile oriunde v-ati duce. Poti  salva orice pagina web pentru a o citi atunci cand esti offline, esta la indemana a vizualiza mersul trenurilor, permisele de imbarcare, si bineinteles articolele preferate de stiri. Rapid, puternic si usor, la fel ca pe computer.

       Android-ul este un sistem de operare bazat pe Linux pentru dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-uri si tablete. Acesta este dezvoltat de Open Handset Alliance, condus de Google.
       Android a fost listat ca cea mai buna platforma care s-a vandut in toata lumea pentru smartphone-uri, in  2010 de Canalys, cu peste 300 de milioane de dispozitive Android in utilizare pana in februarie 2012.Din februarie 2012, exista peste 850.000 de dispozitive Android activate in fiecare zi.

Fundamentele unei aplicatii Android:

      Aplicatiile Android sunt scrise in limbajul de programare Java.
      Odata instalat pe un dispozitiv, fiecare aplicatie Android traieste in propria casuta de  securitate:
• Sistemul de operare Android este un sistem multi-utilizator Linux, in care fiecare aplicatie este un alt utilizator.
• In mod implicit, sistemul atribuie fiecarei aplicatii  un user ID Linux unic  (ID-ul este utilizat doar de catre sistem si este necunoscut aplicatiei). Sistemul stabileste permisiuni pentru toate fisierele din cadrul aplicatiei, astfel incat doar ID-ul de utilizator atribuit aplicatiei respective le pot accesa.
• Fiecare proces are propria masina virtuala (MV), astfel incat codul aplicatiei ruleaza izolat de la alte aplicatii.
• In mod implicit, fiecare aplicatie ruleaza in propriul sau proces Linux. Android incepe procesul atunci cand oricare dintre componentele aplicatiei trebuie sa fie executate, apoi inchide procesul atunci cand nu mai este nevoie sau in cazul in care sistemul trebuie sa recupereze memorie pentru alte aplicatii.

     In acest fel, sistemul Android pune in aplicare principiul de cel putin privilegiu. Asta insemnand ca , fiecare aplicatie, in mod implicit, are acces numai la componentele de care are nevoie pentru a-si indeplini jobul si nu mai mult. Acest lucru creeaza un mediu foarte sigur in care o aplicatie nu poate accesa parti ale sistemului pentru care nu are data permisiunea.

    Cu toate acestea, exista modalitati pentru o aplicatie de a partaja date cu alte aplicatii si de a  accesa serviciile sistemului:
• Este posibil sa se aranjeze pentru doua aplicatii sa utilizeze acela┼či ID de user Linux, caz in care ei sunt capabili sa acceseze  fisierele reciproc. Pentru conservarea resurselor de sistem, aplicatiile cu acelasi user pot rula in acelasi proces de Linux si sa impartaseasca aceeasi MV (aplicatiilor trebuie sa le fie asignate , de asemenea, acelasi certificat).
• O aplicatie poate solicita permisiunea de a accesa datele de pe un dispozitiv, cum ar fi contactele utilizatorului, mesaje SMS, , camera foto, Bluetooth, si mai mult. Toate permisiunile aplicatiei trebuie sa fie acordate  utilizatorului in momentul instalarii.
    Asta acopera elementele de baza cu privire la modul in care o aplicatie Android exista in cadrul sistemului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>